Lumea IPL 9000 Series

Lumea

IPL Фотоепилатор

6 месеци мазна кожа*

Најефективнaта интензивна пулсирачка светлина (IPL), 6 месеци по комплетен циклус на третмани ** 

Мазна кожа без влакна до 6 месеци*

92% намалување на влакната по 3 третмани***

Технологија SenseIQ

Нашата нова Lumea IPL 9000 Series е нашето најбрзо и најефикасно IPL решение. Овозможува лесно отстранување на влакната на целото тело, така што ќе можете да постигнете мазна кожа како во козметички салон, од удобноста и чистотата на Вашиот дом. Покрај тоа, апликацијата Lumea IPL ви обезбедува постојана поддршка и прилагодени упатства за постапките.

Среден резултат: 77% намалување на влакната на нозете по 12 третмани.

** Среден резултат: 58% намалување на влакната по 12 третмани.

*** Кога следите распоред на постапки, индивидуалните резултати може да варираат.

Миниатюра на видеоклип за Philips Lumea Prestige

Што е IPL и како работи?

Интензивната пулсирачка светлина (IPL) користи топли и нежни светлосни импулси за успивање на влакната, спречувајќи ги да растат до шест месеци *. Со Lumea, жените обично забележуваат 92% намалување на влакната по три третмани **.

 

* Просечно намалување на влакната по 12 третмани: 77% на нозете, 64% на бикини зоната, 64% на пазувите

** Измерено на нозете по 3 третмани, 27 од 55 жени постигнуваат 92% или повисоки резултати

Дали IPL технологијата е соодветна за мене?
 

Lumea IPL 9000 има ефект врз природно темно руса, кафеава и црна коса и врз бојата на кожата од многу светло до темно кафеава. Како и со другите третмани базирани на IPL, Lumea не може да се користи за третман на бела, сива, руса или црвена коса и не е соодветна за многу темна кожа.

Соодветна боја на кожа

Таблица за цветове на телесното окосмяване

Соодветна боја на влакна

Таблица за цвят на кожата
Долавя, адаптира се, грижи се

Чувствува, се прилагодува, се грижи


Lumea IPL 9000 Series е дизајнирана да ја разбере Вашата кожа, да ја препознае бојата на кожата - дури и ако сезонското сонце ви ја смени бојата - и да избере најудобно поставување на светло за таа боја. Трите паметни приклучоци прилагодуваат програми за секој дел од телото.

Една Lumea за секој дел од телото.


Специјално дизајнираните додатоци се оформени да одговараат совршено на кој било дел од телото за ефективен третман на Вашиот пат до шест месеци мазна кожа без влакна *. Откријте каде можете да ја користите Lumea како дел од рутината за отстранување на влакна.

Вашиот детален водич за третман со Lumea

Бръснене, стъпка 1

Чекор 1

Отстранете ги влакната со бричење, епилација или депилација
Откриване на цвят на кожата, стъпка 2

Чекор 2

Изберете ја вистинската поставка за бојата на кожата користејќи го сензорот SmartSkin.
BRI956 Lumea, стъпка 3

Чекор 3

Држете ја Lumea под агол од 90 степени и притиснете го копчето за светло.
BRI956 Lumea, стъпка 4

Чекор 4

Започнете да ја движите Lumea по делот од телото кој го третирате со држење на копчето за светло или притискање колку што е потребно.

Палета фотоепилатори Philips Lumea

Карактеристики

 • Со кабел и безжично
 • Сензор SmartSkin
 • 5 степени на интензитет
 • Режим на лизгање и генерирање импулс
 • 450 00 импулси
 • 250 000 импулси
 • Со кабел и безжично
 • Сензор SmartSkin
 • 5 степени на интензитет
 • Режим на лизгање и генерирање импулс
 • 450 00 импулси
 • SenseIQ технологија
 • Со кабел и безжично
 • Сензор SmartSkin
 • 5 степени на интензитет
 • Режим на лизгање и генерирање импулс
 • SenseIQ технологија
 • Сo кабел
 • Брзо време на третирање
 • 5 степени на интензитет
 • Режим на лизгање и генерирање импулс
 • 250 000 импулси
 • +Satin Compact пенкало тример
 • Сo кабел
 • Брзо време на третирање
 • 5 степени на интензитет
 • Режим на лизгање и генерирање импулс
 • 250 000 импулси

Време (подколеници)

 • 8,5 мин.
 • 8,5 мин.
 • 8,5 мин.
 • 15 мин.
 • 15 мин.

Безбедност

 • Сензор за боја на кожата за дополнителна заштита
 • Систем за безбедност кој спречува ненамерно трепкање
 • Вграден УВ-филтер
 • Сензор за боја на кожата за дополнителна заштита
 • Систем за безбедност кој спречува ненамерно трепкање
 • Вграден УВ-филтер
 • Сензор за боја на кожата за дополнителна заштита
 • Систем за безбедност кој спречува ненамерно трепкање
 • Вграден УВ-филтер
 • Сензор за боја на кожата за дополнителна заштита
 • Систем за безбедност кој спречува ненамерно трепкање
 • Вграден УВ-филтер
 • Сензор за боја на кожата за дополнителна заштита
 • Систем за безбедност кој спречува ненамерно трепкање
 • Вграден УВ-филтер

Додатоци

 • 4
 • 3
 • 2
 • 2
 • 1

Зони на третман

 • уникатни заоблени смарт-додатоци
 • тело
 • лице
 • бикини зона
 • под пазуви
 • уникатни заоблени смарт-додатоци
 • тело
 • лице
 • прецизни зони
 • уникатни заоблени смарт-додатоци
 • тело
 • лице
 • тело
 • лице
 • стандарден додаток за тело
Приложение Lumea IPL

Со Вас на секој чекор


Бесплатната апликација Lumea IPL вклучува персонализирани програми за третман, адаптивен распоред и совети и трикови за уште полесно да добиете долготрајна мазна кожа.

Како да ја користите Philips Lumea IPL 9000 Series

Премахване на косми с Lumea IPL, как се използва

Што има во кутијата?

Philips Lumea IPL 9000
Помазно чувство. Нашиот најбрз и најефикасен IPL уред за отстранување на влакна досега - Philips Lumea IPL 9000 Series - нуди лесна фотоепилација од удобноста на домот. Специјално дизајнирани за линиите на телото, четирите интелигентни додатоци се вклопуваат и прилагодуваат за третирање на кој било специфичен дел од телото. Philips Lumea IPL 9000 Series исто така вклучува и луксузна торбичка.
Philips Lumea IPL, приставка за лице

Додаток за лице

Рамен прозорец за прецизна употреба на горната усна, брадата или линијата на вилицата. Дополнителниот црвен филтер автоматски го прилагодува лесниот третман за нежна и ефикасна употреба на твоето лице.
Philips Lumea IPL, приставка за тяло

Додаток за пазуви

Закривен надворешен дизајн за максимален контакт со кожата на тешко достапните зони.
Philips Lumea IPL, приставка за тяло

Додаток за тело

Најголемиот заоблен дизајн, следејќи ја линијата, за брз третман на големи површини на телото, како што се нозете, рацете и стомакот.
Philips Lumea IPL, приставка за прецизност

Додаток за бикини зоната

Додатокот за бикини линијата е нежен и удобен дури и за чувствителните зони.

Најчесто поставувани прашања

Дали третманот за лицето е безбеден со Lumea?

 

Кожата на лицето е почувствителна и поредовно е изложена на сонце. Повеќето модели на Lumea вклучуваат специјален додаток за лице со УВ-филтер кој спречува оштетување на кожата (SC1996, SC1997, SC1999, SC2006, SC2007, SC2008, SC2009, BRI950, BRI953, BRI954, BRI955, BRI956, BRI958, BRI959). Со избирање на типот на кожа, можете да изберете специфично поставување што ќе овозможи ефикасен, но нежен третман на лице. Бидејќи областа околу очите е многу чувствителна, препорачуваме да користите Lumea само  под јагодиците  за да се избегне ризикот од оштетување на очите. За да постигнете максимални резултати на образите, горната усна и брадата, застанете пред огледалото за да ја видите областа за третман и светлото на мирување.

 

(Забелешка: Lumea Advanced SC1991, SC1992, SC1993, SC1995 не може да се користи на лицето).

 

Дали има долготрајни ефекти од користењето на IPL? Дали е безбеден за мојата кожа?

 

Професионалната IPL технологија постои веќе 25 години и истражувањата не покажаа проблеми со рак на кожата или плодност, всушност не се пријавени несакани ефекти или оштетувања од долготрајна употреба. Уредот „Philips Lumea“ е развиен во соработка со водечки дерматолози и е тестиран на над 2.000 жени. Lumea IPL технологијата произлегува од технологијата што се користи во професионалните козметички салони, но е прилагодена да одговара на сите безбедносни прописи за домашни уреди. Како и со секој производ за нега на кожата, важно е да го користите уредот во согласност со упатството за употреба.

 

Безбедносниот систем на Lumea го прави осветлувањето можно само ако додатокот е во целосен контакт со кожата. Интегрираниот УВ-филтер гарантира дека светлината влијае само на влакната, а не и на кожата. Ако Вашата кожа е премногу темна, сензорот за боја на кожата спречува емитување на светлина. Препорачуваме да користите Lumea во добро осветлена просторија за да ја намалите апсорбираната осветленост на пулсот. Иако е можно, несакани ефекти и компликации се малку веројатни, сè додека користите Lumea според упатствата и мерките на претпазливост вклучени во упатството за употреба.

 

Професионалната IPL технологија постои веќе 25 години и истражувањата не покажаа проблеми со рак на кожата или плодност, всушност не се пријавени несакани ефекти или оштетувања од долготрајна употреба. Уредот „Philips Lumea“ е развиен во соработка со водечки дерматолози и е тестиран на над 2.000 жени. Lumea IPL технологијата произлегува од технологијата што се користи во професионалните козметички салони, но е прилагодена да одговара на сите безбедносни прописи за домашни уреди. Како и со секој производ за нега на кожата, важно е да го користите уредот во согласност со упатството за употреба.

 

Безбедносниот систем на Lumea го прави осветлувањето можно само ако додатокот е во целосен контакт со кожата. Интегрираниот УВ-филтер гарантира дека светлината влијае само на влакната, а не и на кожата. Ако Вашата кожа е премногу темна, сензорот за боја на кожата спречува емитување на светлина. Препорачуваме да користите Lumea во добро осветлена просторија за да ја намалите апсорбираната осветленост на пулсот. Иако е можно, несакани ефекти и компликации се малку веројатни, сè додека користите Lumea според упатствата и мерките на претпазливост вклучени во упатството за употреба.

Професионалната IPL технологија постои веќе 25 години и истражувањата не покажаа проблеми со рак на кожата или плодност, всушност не се пријавени несакани ефекти или оштетувања од долготрајна употреба. Уредот „Philips Lumea“ е развиен во соработка со водечки дерматолози и е тестиран на над 2.000 жени. Lumea IPL технологијата произлегува од технологијата што се користи во професионалните козметички салони, но е прилагодена да одговара на сите безбедносни прописи за домашни уреди. Како и со секој производ за нега на кожата, важно е да го користите уредот во согласност со упатството за употреба.

 

Безбедносниот систем на Lumea го прави осветлувањето можно само ако додатокот е во целосен контакт со кожата. Интегрираниот УВ-филтер гарантира дека светлината влијае само на влакната, а не и на кожата. Ако Вашата кожа е премногу темна, сензорот за боја на кожата спречува емитување на светлина. Препорачуваме да користите Lumea во добро осветлена просторија за да ја намалите апсорбираната осветленост на пулсот. Иако е можно, несакани ефекти и компликации се малку веројатни, сè додека користите Lumea според упатствата и мерките на претпазливост вклучени во упатството за употреба.

Дали светлината на Lumea е безбедна за моите очи?

 

Philips Lumea е дизајниран со внимание за Вашата безбедност и не ги повредува Вашите очи. Безбедносниот систем спречува создавање на импулс кога уредот не е во целосен контакт со кожата. Осигурете се дека контактот со кожата е завршен за да избегнете непотребно расејување светлина и никогаш не користете Lumea околу очите или за третман на веѓите. За време на употребата, не треба да користите очила. Користете Lumea во добро осветлена просторија, така што светлината нема да ги иритира Вашите очи. Добро осветлена просторија ја намалува осветленоста на пулсот апсорбиран од очите.

 

Може ли да користам Lumea за целосно отстранување на влакна во областа на бикини зоната (како што е „бразилски стил“)?

 

Lumea е доволно безбедна и нежна за лекување на целата бикини зона, па доколку сакате бразилски или холивудски стил (само тенка лента или апсолутно никакви влакна), не двоумете се да го сторите тоа. За да спречите непријатност, препорачуваме да користите понизок степен за потемни и пигментирани области. За деликатните делови на интимната зона, можете да го намалите степенот во зависност од нивото на удобност. Причината за ова е што овие делови се почувствителни на IPL / се чувствува непријатност кај нив кога се користи IPL. Никогаш не користете Lumea на малите лабии, вагината или анусот.

 

Може ли да користам Lumea за време на бременост или доење?

 

Не. Philips Lumea не е тестиран на бремени жени или доилки и затоа не треба да се користи во овие случаи. Philips соработува со водечките дерматолози за развој на Lumea, а нивниот совет е да не се користат Lumea или други методи за отстранување на влакна на светло за време на бременост или доење за да се избегнат несакани ефекти.

 

Може ли да користам Philips Lumea на бенки или пеги?

 

Не, не користете го Philips Lumea директно или во близина на големи бенки или пеги. Ако има бенка во зоната што сакате да ја третирате, обидете се да ја осветлите, бидејќи енергијата на светлината ќе ја апсорбира пигментацијата на бенката. Директен третман на бенки или пеги може да предизвика непријатност или дури и изгореници.

 

Дали IPL негативно влијае на моето здравје или плодност?

 

Не, IPL не е штетна по здравјето. Професионалната IPL технологија постои веќе 25 години и истражувањата не покажале проблеми со рак на кожа или плодност.

 

Може ли да користам Lumea во текот на летните месеци?

 

Да. Philips Lumea може да се користи во текот на целата година, вклучително и во летните месеци. Но, постојат безбедносни мерки на претпазливост што мора да се преземат пред и по добивање тен. Под добивање тен подразбираме сончање; нема проблем да се изложувате на малку сончева светлина кога сте надвор.

 

Добивање тен пред употреба на Philips Lumea:

* Почекајте најмалку 48 часа пред да користите Philips Lumea.

* Не користете Philips Lumea ако имате изгореници од сонцето во периодот додека не заздрави изгореното место.

* Имајте на ум дека при сите начини на добивање тен кожата потемнува.

* Секогаш проверувајте ја табелата со препорачани бои за кожа и влакна и прилагодете го интензитетот на светлината до понизок степен доколку е потребно за да избегнете реакции на кожата и несакани ефекти.

 

Добивање тен по употреба на Philips Lumea:

* Вашата кожа ќе биде почувствителна веднаш по постапката.

* Почекајте најмалку 24 часа или додека не исчезне црвенилото пред да ги изложите третираните области на сонце.

* Покријте ги третираните области кога излегувате на сонце или користете крема за сончање (* 50 заштитен фактор) 48 часа по третманот.

 

Дали е болен третманот со Lumea IPL?

 

За време на огромниот број студии на Lumea, ниту една жена не ја дефинираше неговата употреба како болна, под услов да се користи точната боја на кожата и поставките за влакната. За време на тестирањето, некои жени опишаа „топло чувство“, „пецкање“ или „чешање“, кое во повеќето случаи исчезна по период од неколку минути до еден час. За да се навикнете на Philips Lumea, препорачуваме да ги тестирате пулсирањата во близина на областа што имате намера да ја третирате користејќи ја најниската препорачана поставка за светло. Откако ќе се чувствувате пријатно со ова, можете постепено да го зголемите поставувањето на светлината ако е потребно, но никогаш не треба да биде болно.

 

Повремено може да има болка за време или по третманот:

 

* Ако сте користеле Lumea на небричена кожа;

* Ако користите Lumea со интензитет на светлина што е превисок за бојата на кожата;

* Ако постојано нанесувате импулси на истата област;

* Ако користите Lumea на отворени рани, воспаленија, инфекции, тетоважи, изгореници итн.

 

Дали има несакани ефекти за време или по третманот?

 

Ако користите Lumea според упатствата, не треба да имате сериозни несакани ефекти.

Но, може да ги почувствувате следниве мали реакции на кожата:

 

* Црвенило: појавата на благо до умерено црвенило по третманот е истовремено безопасна и нормална, и брзо ќе исчезне.

* Затоплување: Може да почувствувате топлина, чешање и чувство на печење или пецкање за време на третманот. Повторно, ова е нормално и ќе видите дека сензацијата исчезнува веднаш по третманот.

 

Прочитајте го упатството за употреба - особено списокот на контраиндикации - внимателно и секогаш следете ги упатствата. Ако почувствувате други несакани ефекти, Ве молиме консултирајте се со лекар.

 

Кои здравствени или кожни состојби не дозволуваат употреба на IPL?

 

Никогаш не користете IPL ако страдате од некоја од болестите наведени подолу:

 

- Ако имате заболување на кожата, како што е активен карцином на кожа, ако имате историја на рак на кожа или друг вид карцином лоциран во областите што треба да се третираат.

- Ако имате историја на васкуларни нарушувања, како што се проширени вени или васкуларна ектазија во областите што треба да се лекуваат.

- Ако Вашата кожа е чувствителна на светлина и лесно развива осип или алергиска реакција.

-Ако имате инфекции, егзема, изгореници, воспаление на фоликулите на влакната, отворени рани, абразии, херпес симплекс, рани или повреди и хематоми во областите што треба да се третираат.

- Ако страдате од дијабетис, еритематозус лупус, порфирија или конгестивна срцева слабост.

 

Никогаш не користете го апаратот во следниве области:

 

- На брадавици, тетоважи или трајна шминка. Ова може да предизвика изгореници и промена на бојата на кожата.

 

Забелешка: Оваа листа не е исцрпна. Ако не сте сигурни дали можете да го користите апаратот, Ве советуваме да се консултирате со лекар.

 

Зошто IPL не може да се користи на темна кожа?

 

Интензивната пулсирачка светлина (IPL) го намалува повторниот раст на влакната со примена на светлосни пулсирања на фоликулот на влакната под кожата. Импулсите се апсорбираат од меланинот (пигмент за боја) во влакната, така што ефективноста зависи од нивото на меланин во влакната. (Руси, сиви и бели влакна не содржат меланин или не доволно, затоа третманот со IPL нема да биде ефикасен за овие бои на влакната. Црвената коса содржи различен вид меланин што не реагира на IPL).

 

Покрај тоа, IPL бара ниско ниво на меланин во кожата, така што кожата нема да привлекува светлина. Темните и многу темни бои на кожата имаат поголема веројатност да апсорбираат светлина, што може да предизвика оштетување на кожата, како што се изгореници, плускавци или промена на бојата. Бојата на кожата можете да ја проверите во табелата за боја на кожа / влакна во упатството за употреба и на Интернет. (Забележете дека: Lumea моделите SC2004, SC2005, SC2006, SC2007, SC2008, SC2009, BRI950, BRI953, BRI954, BRI955, BRI956, BRI958, BRI959 се погодни за темна боја на кожата, ниту еден од моделите на Lumea не е погоден за многу темна боја на кожата).

Philips Lumea е достапен со сензор за боја на кожа за моделите BRI860, BRI861, BRI862, BRI863, BRI864, BRI950, BRI953, BRI954, BRI955, BRI956, BRI958, BRI959, SC1981-SC1985, SC1996, SC1997, SC1999; овој сензор гарантира дека пулсот ќе се генерира само при соодветната боја на кожата.